Era foraster, i em vau acollir

22,00

A Valldigna, a finals del segle XIV, el jove fra Nicolau ha sigut nomenat membre de ple dret de l’orde del Císter. Des de la seua nova condició, contempla amb sotsobra les novetats que es produeixen al seu voltant: no sols al monestir, sinó també als pobles del senyoriu. La vida tranquil·la de Valldigna s’ha acabat. Els vassalls musulmans clamen contra els impostos i exigeixen els seus drets. La convivència entre sarraïns i cristians es complica amb reunions i trobades furtives. Tot fa pensar en una revolta imminent, o en una repressió sense escrúpols ni pal·liatius.

Categories: , ,

Descripció

DADES DEL LLIBRE: 

Títol: Era foraster, i em vau acollir
Autora: Lourdes Boïgues
Col·lecció: Ovidianes, 19
Llengua: català
1a edició: setembre 2024
Pàgines:  364 pàgines
Format: 15 x 23 cm
Enquadernació: rústica amb solapes
PVP: 22 €
ISBN: 978-84-129088-1-7
Thema: FV (Ficció històrica)

Opinió lectors
5/5

SINOPSI

A Valldigna, a finals del segle xiv, el jove fra Nicolau ha sigut nomenat membre de ple dret de l’orde del Císter. Des de la seua nova condició, contempla amb sotsobra les novetats que es produeixen al seu voltant: no sols al monestir, sinó també als pobles del senyoriu. La vida tranquil·la de Valldigna s’ha acabat. Els vassalls musulmans clamen contra els impostos i exigeixen els seus drets. La convivència entre sarraïns i cristians es complica amb reunions i trobades furtives. Tot fa pensar en una revolta imminent, o en una repressió sense escrúpols ni pal·liatius. Uns lladres han gosat profanar Santa Maria de Valldigna i, fins i tot, s’hi han comés un homicidi i un assassinat que fan trontollar els murs del Monestir. Fra Nicolau sospita que al darrere de tot hi ha una conxorxa terrible i que el seu passat personal hi podria tindre molt a veure. Enmig de tot aquest batibull d’intrigues i de misteris, fra Nicolau necessita temps per esbrinar què succeeix a Valldigna, però el temps no s’atura mai per a ningú. Ombres amenaçadores cauen sobre Valldigna i ningú sembla restar-ne al marge. Una història convulsa al si d’un dels monestirs cistercencs més emblemàtics de casa nostra. Uns fets que marcaran de per vida el destí de tot un poble.


AUTORA

Lourdes Boïgues (Simat de la Valldigna, 1968) és llicenciada en Dret per la Universitat de València i treballa de Tècnica administrativa de la Generalitat Valenciana. Des de ben menuda es va aficionar a la lectura i l’escriptura. La gran majoria de les seues obres són de narrativa infantil i juvenil, gènere que defensa de manera apassionada. Darrerament, a causa de la seua curiositat i inquietud, ha conreat també la narrativa per a adults, amb la publicació de les novel·les Fills de la fam i Dibuixa’m el cos.
És autora d’una vintena de títols i ha estat guardonada amb alguns premis de reconegut prestigi, com ara el Premi Carmesina de narrativa infantil (2006), per La taverna del Bandoler; el Premi Enric Valor de narrativa juvenil (2007) per El secret de Caterina Cremec; el Premi Vicent Silvestre (2008), per La mascota que no existia; el Premi Benvingut Oliver, 2009, per El desenllaç; el Premi Ciutat de Badalona de Narrativa Juvenil (2014), per Una lectura perillosa; el Premi Enric Valor de narrativa juvenil (2017), amb La revolta d’Adam, i el Premi Jaume II de l’Ajuntament de Simat de la Valldigna (2019).
Col·labora en diverses publicacions periòdiques i ha estat inclosa en alguns llibres col·lectius. Ha fet també de contacontes en escoles i fa animacions lectores en centres educatius.