Nèstor Novell

Biografia

Nèstor Novell (Gandia, 1953) és llicenciat en Ciències Econòmiques i catedràtic d’ensenyament secundari. Ha treballat de professor de Comerç Internacional. Va ser el primer director del Centre d’Estudis Comarcals Alfons el Vell, des del qual va impulsar les relacions de la comarca de la Safor amb tot l’àmbit de la cultura catalana i va editar una gran quantitat de treballs i estudis de caràcter comarcal i universal. Com a professor va dirigir i coordinar diversos projectes educatius europeus relacionats amb les noves metodologies de formació. Ha estat professor de diversos cursos de la Universitat d’Estiu de Gandia i de la Universitat Catalana d’Estiu. Va treballar a l’Ajuntament de Gandia en els departaments d’Urbanisme i de Promoció Econòmica i Innovació.
Ha publicat i coordinat diversos projectes editorials col·lectius: El llibre de la Safor (1983); Business Contacts in International Trade, IFAPLAN (1995); Manuals de pràctiques en empresa de comerç internacional, Comissió Europea (2001); Pla de promoció de socioeconòmica d’ordenació territorial de les Comarques Centrals Valencianes, Projecte Terra Concercost (2002); La Safor en xifres (2003); Registre meteorològic per a l’estudi de la climatologia de Gandia i el seu districte (1915-1944), de Gaietà Garcia Castelló (2006).
En els darrers anys ha publicat els llibres País! País? País (2017) i Sumar per a governar-nos el territori (2019); amb Josep Sorribes, Nou viatge pel País Valencià (2 vol.) (2017); Notícia del País Valencià (2021) i El País Valencià: una societat perplexa i incòmoda (2022).
El 1992 se li atorgà el Premi Jaume I d’actuació cívica catalana a persones per la seua contribució a l’Any del Tirant i la seua dedicació a la cultura dels Països Catalans.

Llibres publicats en Lletra Impresa

Comments are closed.