Descripció
DADES DEL LLIBRE:
Títol: La Delicada de Gandia
Autora: Vicenta Llorca
Il·lustradora: Manola Roig
Col·lecció: Mythos, núm. 5
Llengua: català
1a edició: octubre 2017
Pàgines: 134 p.
Format: 20 x 13 cm
Enquadernació: Rústica PUR
PVP: 8,50 €
ISBN: 978-84-946810-8-0
Edat recomanada: a partir de 10 anys
AUTORA
Vicenta Llorca va nàixer a Oliva (la Safor) i és llicenciada en Filosofia i Lletres. Ha sigut professora de Castellà a l’IES Gabriel Ciscar d’Oliva i a l’IES Tirant lo Blanc de Gandia, on va ser vicedirectora, cap de departament i bibliotecària.
Pertany a Tirantianes AC, Saforíssims SL, Dones de frontera, Associació d’Estudis Fallers i a l’executiva del Centre d’Estudis i Investigacions Comarcals “Alfons el Vell”.
Ha participat en diferents publicacions: articles d’opinió, literaris i de recerca; poemes, pròlegs de llibres, etc.
Actualment gaudeix de la jubilació, es dedica a presentar llibres i a escriure. Ha col·laborat recentment en la Cadena Ser, juntament amb Rosa Roig, en un microespai poètic. I en el CEIC coordina l’anuari literari Homenatge a la Paraula.
El pas per les aules i el contacte diari amb la joventut han deixat una empremta ben palesa en la seua vida.
IL·LUSTRADORA
Manola Roig va nàixer a Sueca (Ribera Baixa). No sempre s’ha dedicat a il·lustrar històries, però es recorde tota la vida amb una llapissera a la mà, i li agraden les de punta fina.
L’any 2009 una germana desficiosa i agosarada, la seua, va obrir un blog i li va dir: “M’agradaria que tu l’il·lustrares”, i així va encetar una nova etapa en la seua vida, confirmant la famosa dita “Mai no és tard quan arriba”.
Autodidacta, en els últims anys ha desenvolupat una curta però intensa carrera artística, amb llibres publicats, conjuntament amb Rosa Roig i per encàrrec. Com artista plàstica ha participat en exposicions individuals i col·lectives, ha col·laborat amb diferents revistes i diaris tradicionals i digitals.
Pertany a les associacions Clásicas y Modernas i Dones de frontera. El seu projecte creatiu és variat i divers: il·lustració, gravat, disseny gràfic, fotografia, escultura, paper maixé…
I si hi ha una frase amb la qual s’identifique és: “No veiem les coses tal com són, les veiem tal com som”, de l’escriptora Anaïs Nin.