Descripció
DADES DEL LLIBRE:
Títol: Rates de biblioteca
Autor: Sebastià Bennasar
Col·lecció: Ovidianes, 10
Llengua: català
1a edició: setembre 2021
Pàgines: 158
Format: 13,5 x 21 cm
Enquadernació: Rústica amb solapes
PVP: 14 €
ISBN: 978-84-121819-7-5
SINOPSI COMPLETA
Escriptors, lletraferits, bibliotecaris, lectors i fins i tot rates de biblioteca poblen l’univers de Sebastià Bennasar. Aquest volum aplega una part important dels relats que l’escriptor mallorquí ha anat publicant de forma esparsa al llarg dels darrers vint anys, sempre guiats pel fil conductor de la lectura i l’escriptura. Cadascuna d’aquestes peces ens parla de la importància cabdal dels llibres en la nostra vida quotidiana.
Alguns d’aquests relats han obtingut premis literaris que l’autor ha anat a caçar amb l’esperit de Roberto Bolaño; d’altres han estat propostes que ha fet a la premsa periòdica, i n’hi ha que formen part de reculls temàtics en què els antòlegs han considerat imprescindible la seva participació. En tots aquests contes, petites joies de la narrativa breu, Bennasar reflexiona sobre el món del llibre, l’art d’escriure i, encara, sobre la importància i la bellesa de la literatura com a element transformador de les vides dels seus protagonistes.
AUTOR
Sebastià Bennasar
Sebastià Bennasar i Llobera (Palma, 1976) és escriptor, periodista, traductor, editor i agitador cultural. Ha publicat una quarantena d’obres literàries de tots els gèneres excepte teatre. Col·labora habitualment a la secció de llibres de Vilaweb i (sobre) viu de la literatura des del 2005 fent mil feines i mans i mànigues per arribar a final de mes. Aquest és el seu cinquè llibre de relats després de A la sabana no hi ha temps per a la compassió (2002), El dia de l’alliberament (2006), L’estret de torres (2006) i Macondo Beach (2019).
INTERÈS COMERCIAL I EDITORIAL
Un homenatge al món del llibre: als lectors, bibliotecaris, llibreters, editors, escriptors, il·lustradors… El recull aplega les millors peces de literatura breu de Sebastià Bennasar, una de les veus més acreditades del panorama literari català.
El periodista i escriptor David Castillo diu dels contes de Sebastià Bennasar que «tenen un invariable to a “dirty realism”. Recorden els de Raymond Carver, Tobias Woolf i Richard Ford. També els de Bukowski o d’alguns narradors americans de la postguerra. Amb perles que combinen la tendresa amb la desesperança.»